top of page

Crisis management 

Als uw bedrijf in zwaar weer terecht gekomen is, dan kan Lamaco u helpen de boel weer op de rit te krijgen. Zolang het doel en de einddatum helder zijn kan de neerwaartse spiraal omgebogen worden en de weg naar winstgevendheid weer ingeslagen worden. Zo heeft de organisatie weer een goede uitgangspositie voor de toekomst. 

WhatsApp Image 2020-12-19 at 08.09.32.jp

Industriële verhuizing van 3 magazijnen naar 1, binnen 3 maanden.

De eerste poging om 3 oude magazijnen naar een nieuw, state-of the-art warehouse te verhuizen was om verschillende redenen niet gelukt. De opdracht was duidelijk: verhuis 40000 onderdelen van uit de drie oude magazijnen naar het nieuwe. De normale productie moest blijven draaien, en niet verstoord worden. Onderdelen mogen slechts een paar uur in transit zijn, om misgrijpen te voorkomen.

Om deze opdracht te kunnen uitvoeren is een geheel zelfstandige organisatie neergezet. Alleen zo kon de integriteit en betrouwbaarheid van het verhuisproces gewaarborgd worden. Ook de (IT) infrastructuur, het meubilair, transportmiddelen: alles was dubbel uitgevoerd, om te voorkomen dat het proces stil zou komen te vallen omdat men bv moest wachten omdat zoiets basaals als een pompwagen niet beschikbaar was. Uiteindelijk is de klus in 2 ploegendienst, 25 FTE per dienst, en drie maanden geklaard.

Flight Guidance_CM37869-Edit Favorite Fl

Introductie van een nieuw ERP systeem in 9 maanden

In negen maanden diende het ERP-systeem waarop het bedrijf draaide vervangen te worden.

De doelstelling was niet om een systeem neer te zetten waardoor de bedrijfsvoering niet zou omvallen. Na de eerste fase direct na de overgang zou stapje bij beetje het systeem en de manier van werken ermee verbeterd worden. De enige mogelijkheid was door een bestaand pakket te kopen en de bedrijfsprocessen zo aan te passen dat ze erop konden aansluiten, in plaats van maatwerk ontwikkelen. Om dat voor elkaar te kunnen krijgen moesten zo snel mogelijk zoveel mogelijk medewerkers/afdelingen het nieuwe systeem leren kennen, om lokaal hun werkwijzen daarop aan te kunnen passen. De doelstelling werd behaald: de bedrijfsvoering is op geen moment stilgevallen. Direct na overgang zijn vervolgens veel verbeteringen in relatief korte tijd door de eigen inbreng van medewerkers doorgevoerd.

Laat hier een bericht achter

Dank voor je bericht!

Contact crisismanagement
bottom of page